Google Assistant Go ќе се активира и на најслабите смартфони

Објавено на 01.02.2018 во НовостиGoogle Assistant Go ќе се активира и на најслабите смартфони

Google реши да ја прошири стратегијата за активирање на гласовниот смарт помошник Google Assistant со поедноставната Go верзија која е наменета и за најслабите Android смартфони кои имаат 512 MB RAM меморија или нагоре. 

Тоа значи дека корисниците на поевтините смартфони ќе може преку Google Assistant Go да користат гласовни команди за воспоставување на телефонски повици, испраќање пораки, слушање музика и навигација низ менито без да ја оптоваруваат RAM меморијата.

За почеток Google Assistant Go ќе ги има овие основни функции, но од Google ветуваат дека со текот на времето тие ќе се зголемуваат.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}