Биткоин падна со вредноста на 9.000 долари

Објавено на 02.02.2018 во НовостиБиткоин падна со вредноста на 9.000 долари

Вредноста на Биткоинот се намали за 10%. Ова е најниска вредност, која би можела да се спореди со онаа од крајот на месец ноември, 2017 година. Се разбира, оваа последица доаѓа поради банирањето од страна на Facebook, кој одлучи да забрани рекламирање на биткоин поради морални причини за корисниците и регулаторите што правења притисок.

Фактички сега криптовалутата биткоин вреди 9.165 долари во Луксембург на Битсамп берзата. Тоа значи дека сега вредноста е двојно помала во споредба со онаа во декември од 20.000 долари. 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}