Автономноста на Hyundai Genesis на дело

Објавено на 04.02.2018 во Новости



Автономноста на Hyundai Genesis на дело

Сите глобални автомобилски брендови сега се фокусираат на електричен погон на возилата и автономното возење од страна на компјутер без интервенција на човечка рака. За таа намена има повеќе степени на автономност, до петта скала. Така компанијата Phantom AI ја вградија својата вештачка интелигенција во Hyundai Genesis, при што тестирањето на возилото заврши одлично со оглед на тоа што возачите не беа безбедни во него. 

Овој автомобил има втор степен на автономија, што подразбира дека компјутерот треба да управува со возилото низ автопатишта и да го држи во лентите што се движи, или ако добие команда и да го држи автомобилот на безбедно растојание од возилата од предната страна. Петтиот степен веќе значи дека автомобилите имаат целосна автономија.Од видеото може да се заклучи дека станува збор за грешка на автопилотот, но дополнително е објавено дека сепак станува збор за човечка грешка. Зошто? Возачот ги активираше автономните опции за време на возењето, но за потребите на оваа демонстрација е исклучен системот за автономно кочење, затоа што е премногу чувствително и така екипата од Phantom мора уште да го доработи.

Автор: Aleksandar Stankov




 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}