Android Oreo надградбата ве информира за брзината на Wi-Fi

Објавено на 05.02.2018 во AndroidAndroid Oreo надградбата ве информира за брзината на Wi-Fi

Надградбата на Android Oreo има одлична функција, со која ќе ви се прикажуваат брзините на сите Wi-Fi поврзувања, дури и пред да се приклучите на мрежата. Новиот Android 8.1 Oreo не предвидува директен приказ на брзината на конкретните безжични мрежи, туку ќе дава оценки во облик на „Многу Брзо“, „Брзо“, „ОК“ или „Бавно“. 

No reception and burning through data? Now with #AndroidOreo 8.1, get notified of open Wi-Fi networks and connect straight from the notification. pic.twitter.com/MOuTI3Qq59

— Android (@Android) February 2, 2018

Google вели дека разликата меѓу „Многу Брза“ и „Брза“ е стримувањето на видео со висока резолуција со голема брзина. Се разбира, брзините само на слободните мрежи ќе бидат достапни, додека тие што се заклучени си остануваат целосно приватни. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}