WhatsApp воведува испраќање на пари преку мобилен

Објавено на 11.02.2018 во НовостиWhatsApp воведува испраќање на пари преку мобилен

Мобилната апликација за допишување WhatsApp тестира нова опција со која корисниците ќе може меѓусебе да си испраќаат и примаат парични средства, слично на PayPayl, Facebook Messenger и други сервиси за комуникација и мобилни трансакции. 

Воведувањето на оваа опција на глобално ниво за WhatsApp сепак, нема да биде така лесно бидејќи ќе мора да најде соодветни и верификувани електронски платформи за трансакции на пари за да може поголем број на корисници да се вклучат, но ова секако е добар старт.

Автор: Aleksandar Stankov


Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}