Chrome сите HTTP сајтови ќе ги означува како небезбедни

Објавено на 11.02.2018 во НовостиChrome сите HTTP сајтови ќе ги означува како небезбедни

Од средина на годинава Google преку неговиот интернет прелистувач Chrome сите сајтови кои имаат само http протокол ќе ги означува како небезбедни со што ќе им го одвлече вниманието на корисниците да не ги активираат.

Тоа ќе ги принуди сите сопственици на веб сајтови да го користат безбедносниот интернет протокол кој овозможува енкрипција на податоците за поголема заштита на корисниците.

Сајтовите кои ќе се придружуваат на овие правила ќе бидат означени со https предзнакот и на корисниците ќе им биде укажано дека се безбедни за вклучување. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}