Snapchat ги „краде“ младите корисници од Facebook

Објавено на 12.02.2018 во НовостиSnapchat ги „краде“ младите корисници од Facebook

Сега официјално статистиката докажува дека Snapchat е за повеќе за млади луѓе, а Facebook за повозрасни. Тинејџерите се повеќе ја напуштаат платформата на Facebook, која пак се повеќе ја користат оние со возраст над 55 години.

Над 2,2 милиони Британци со годишна возраст помеѓу 12 до 17 години, и 4,5 милиони Британци на возраст помеѓу 18 и 24 години, редовно користеле Facebook, што е за 700.000 помалку во споредба со ланската статистика. Тоа е резултат на тоа што младите се повеќе се префрлаат на Snapchat, па така оние над 55 годишна возраст остануваат најчести на Facebook.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}