Nokia за рекордно време надмина јаки играчи

Објавено на 12.02.2018 во НовостиNokia за рекордно време надмина јаки играчи

Стратегијата на HMD Globаl од Финска да лансира поевтини Nokia смартфони со Android оперативен систем се покажа како многу успешна и за само една година стигна до 1% пазарно учество со што надмина голем број на познати и етаблирани играчи како HTC, Alcatel, OnePlus, Asus, Meizu, Google, Gionee и многу други. 

HMD Globаl само во четвртиот и последен квартал од 2017 година продал дури 4,4 милиони смартфони што заедно е повеќе од погоренаведените брендови и изби на 11-то вкупно место на пазарот.Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}