Кои се првите балкански земји до 5G LTE мрежа

Објавено на 13.02.2018 во НовостиКои се првите балкански земји до 5G LTE мрежа

Каква е состојбата на Балканот во период кога мобилните гиганти забрзано работат на тестирање на следната генерација на интернет мобилна конекција 5G LTE мобилна мрежа за супер брза интернет конекција и пренос на податоци со изградба на соодветна инфаструктура.

Романија и Турција во соработка со јужнокорејскиот Samsung наскоро ќе имаат можност да тестираат 5G мрежа за мобилни телефони.

Корисниците на операторот Orange во Романија ќе имаат можност да користат 5G мрежа, додека во Туција тоа ќе биде овозможено од операторот Туркцел.

На почетокот на оваа година Samsung го промовираше првиот прототип на 5G таблет.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}