Android P ќе се трансформира поради засекот на iPhone X

Објавено на 13.02.2018 во НовостиAndroid P ќе се трансформира поради засекот на iPhone X

Google за следната голема надградба на оперативниот систем Android 9.0 со кодно име Pistachio Ice Cream фокусот ќе го стави на оптимална употреба на новите видови на панели за дисплеи на смартфоните. Тука веднаш на прва помисла доаѓа засекот кој го има iPhone X смартфонот кој е првиот на Apple со OLED екран.

Токму овие иновации во дисплеј технологијата ќе го направат Pistachio Ice Cream подготвен за следните предизвици, Google ќе обезбеди соодветна поддршка и оптимализација на перформансите за своите корисници. 

Android 9.0 Pistachio Ice Cream оперативниот систем исто така ќе нуди поддршка за смартфони со флексибилен OLED дисплеј кој ќе може да се преклопува, како и поддршка за екраните со новиот Full Display размер од 18:9 резолуција.

Автор: Aleksandar Stankov


Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}