Gmail достапен во скратена верзија за тие ограничен хардвер

Објавено на 14.02.2018 во НовостиGmail достапен во скратена верзија за тие ограничен хардвер

Gmail е новата Go апликација на Google која со оваа посебна скратена верзија ќе им биде од голема корист на сопствениците на смартфони со ограничена меморија при што не можат да инсталираат цели апликации и да ги надградуваат.

Gmail Go има незначителна мемориска големина, а што е поважна не бара многу ресурси па така и постарите уреди кои имаат бавни процесори релативно ефикасно ќе овозможат пообемна маил комуникација.

Go верзијата на Gmail засега е достапна од Play Store во ограничен обем само за неколку земји во развој, но достапноста ќе се проширува етапно.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}