Бил Гејтс предупредува за тоа што малкумина имаат многу моќ

Објавено на 16.02.2018 во НовостиБил Гејтс предупредува за тоа што малкумина имаат многу моќ

Facebook, Google и Apple се гигантски компании, кои се на мета на критики затоа што го снимаат однесувањето на корисниците и подоцна тоа го употребуваат за ефикасни реклами. Терористичките пропаганди, лажните вести и страшните снимки со убиства покажаа колку неефикасни се големите компании да се справат со овие проблеми.

„Секогаш постои прашањето колку технологијата им дава моќ на мала група на луѓе да нанесуваат штета. Малите групи имаат пристап кон нуклеарно оружје, или уште полошо, биолошко или кибернетичко оружје. Мала група на луѓе може да имаат големо влијание, во случај на нуклеарно оружје - на милиони, во случај на биолошко оружје - на милијарди. Тоа ме плаши“, објаснува Бил Гејтс.

Основачот на Microsoft, Бил Гејтс, смета дека главна причина за тромата реакција на големите компании е нивната ароганција. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}