Внимавајте ако ви се појави сомнителна порака на iPhone

Објавено на 18.02.2018 во iOsВнимавајте ако ви се појави сомнителна порака на iPhone

Нов вирус се наметна што ги напаѓа смартфоните и компјутерите на Apple. Се што треба е порака со еден специфичен карактер. Само зборот Telugu на индиски јазик може да ви го заклучи вашиот iPhone и да ги парализира апликациите Messages, Facebook Messenger и WhatsApp.Овој баг го напаѓа и прелистувачот Apple Safari, апликацијата Messages на macOS и Apple Watch.

Надградбата iOS 11.3 ќе го поправи овој проблем, а Apple планира да направи и дополнителна надградба на iOS 11, која ќе го реши проблемот побрзо, затоа што првиот апдејт пристигнува дури пролетта. Тоа значи дека ако имате iPhoen наскоро би требало да добиете надградба со ознаката 11.2.6 со цел да не мора да ја чекате верзијата 11.3.

Автор: Ljupco Aleksovski
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}