Какви рекорди сруши Samsung со новиот SSD диск?

Објавено на 22.02.2018 во НовостиКакви рекорди сруши Samsung со новиот SSD диск?

Samsung го има првиот ултра моќен мемориски уред ос неверојатен капацитет од 30 терабајти сместени во многу тенко куќиште од само 2,5 инчи. SSD дискот PM1643 исто така има  капацитет од  40GB DDR4 RAM.

SSD дискот PM1643 на Samsung има девет „flash“ контролори кои го стартуваат 32 NAND flash пакетот од по еден терабајт.

Исто така постигнати се нови рекорди и при брзината на  читање на податоците од 2.100 MB/s, додека пак брзина на запишувење на податоците изнесува неверојатни 1,700MB/s.

Се очекува SSD дискот PM1643 на Samsung да биде достапен во првиот квартал следната година, а цената засега е непозната.

 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}