Apple и Amazon во трка за надминување на вредноста од 1.000 милијарди долари

Објавено на 07.03.2018 во Новости



Apple и Amazon во трка за надминување на вредноста од 1.000 милијарди долари

Apple моментално има највисока вредност на пазарот како компанија, која се стреми да достигне 1.000 милијарди долари. „iPhone компанијата“ моментално вреди 910 милијарди долари, што значи дека треба да реализира раст од 10% за да го надмине рекордот од илјада милијарди долари.

Google, Amazon и Microsoft се веднаш после Apple, при што компанијата на Џеф Безос е на добар пат да стигне прв до врвот. Причината за тоа е неговото нагло зголемување на акциите за 30%. Веднаш после нив следуваат Facebook, Alibaba, и Tencent.





 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}