Колку точно Apple го забавува iPhone со стара батерија

Објавено на 09.03.2018 во iOsКолку точно Apple го забавува iPhone со стара батерија

Apple во iOS 10.2.1 додаде функција за управување со батеријата на iPhone. Таа намерно ја намалуваше брзината на iPhone за секој случај, поради причина што имаше стара батерија и на тој начин спречи појава на било какви проблеми.

Ова е обелоденето во 2017 година, кога корисниците не беа премногу среќни со оваа демонстрација. Опцијата за онеспособување на оваа функција ќе биде претставена со новиот iOS 11.3. На видеото одозгора имаме демонстрација на дело како Apple ја намалува брзината на постариот iPhone 6 со нова и стара батерија.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}