Пребарувањето на Google ќе се олесни со новиот изглед

Објавено на 09.03.2018 во НовостиПребарувањето на Google ќе се олесни со новиот изглед

Корисник на Reddit забележал дека Google ја тестира новата страница со резултати од пребарувањето, базирано на материјалниот дизајн на компанијата, кој полека се шири низ сервисите на компанијата минативе години. 

Во старата верзија резултатите од пребарувањето се прикажуваат со апсолутно бела позадина. Меѓутоа, со новиот променет изглед ќе ги прикажува внатре во боксови со јасно дефинирани рабови, со цел корисниците директно да ги насочи кон содржина, наместо да им се скренува вниманието од неорганизираната позадина.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}