Аналитичар тестирал и открива колку траат уредите на Apple

Објавено на 10.03.2018 во ТуторијалиАналитичар тестирал и открива колку траат уредите на Apple

Аналитичарот Хорас Дедиу е посветен на мобилната технологија и само со тоа се занимава. Тој открива колкав е просечниот животен век на производите на Apple, кои ги тестирал и се стекнал со практично искуство.

Кога ќе го одземете бројот на активните уреди од вкупниот број на продадените, преостанатиот број ги претставува производите што се испратени во пензија за време на одреден квартал. Бројот на продадени производи во третиот квартал на 2013 година е еднаков на бројот на производи испратени во пензија во четвртиот квартал од 2017 година. Од тоа можеме да го одредиме моментот во кој уредите „умреле“ и нивните сопственици отишле да купат нов. Врз основа на овие факти Дедиу дошол до резултат дека просечниот животен век на уредите на Apple се малку повеќе од 4 години. Тој анализирал iPhone, iPad, Apple Watch и Mac компјутери. 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}