Почнува првиот технолошки хакатон во Ватикан!?

Објавено на 10.03.2018 во НовостиПочнува првиот технолошки хакатон во Ватикан!?

Папата Фрањо досега многу зборуваше за технологијата, кој зборуваше за негативните влијанија. Ватикан е сепак свесен дека технологијата е важна и дека може да се употреби за продуктивни цели. 

Првиот хакатон во Ватикан ќе се однесува за позитивната примена на технологијата. Три дена ќе бидат присутни 120 студенти и ментори од 50 различни универзитети од цел свет, кои ќе се обидат преку дискусија да го решат горливото прашање, кое папата Фрањо го поставува како приоритет. VHacks се организира во соработка со некои од технолошките гигантски компании како што се Microsoft и Google, а тука ќе бидат присутни и претставници од верата. Ова е одлично вмрежување на искусни технолошки експерти и студенти, со луѓе од верата.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}