Android се полојални од iOS корисниците

Објавено на 12.03.2018 во AndroidAndroid се полојални од iOS корисниците

Сопствениците на Android се многу лојални на своите телефони и воопшто не им паѓа на памет да преминат на iPhone. Лојалноста на Android корисниците изнесува 91%, додека лојалноста на iPhone корисниците изнесува 86%. 

Овие податоци се креирани врз основа на бројот на корисници, кои ги користеле овие оперативени системи и во 2017 година купувале нови уреди. Со само два мобилни софтвери на пазарот изгледа дека луѓето одбиораат еден, учат се за него, вложуваат во апликации и остануваат со него. Изгледа дека Android има повеќе да понуди.

 
Најнови телефони
 
  • iPad 9.7 (2017)
  • Gear S
  • Gear S2 3G
  • Gear S2 classic 3G
  • Galaxy Tab S2 9.7
  • Galaxy Tab S2 8.0
  • Galaxy Tab 4 10.1 (2015)
  • Galaxy Tab E 9.6
  • Galaxy Tab 3 V
  • Galaxy Tab A 9.7 & S Pen
 


{}