Android се полојални од iOS корисниците

Објавено на 12.03.2018 во AndroidAndroid се полојални од iOS корисниците

Сопствениците на Android се многу лојални на своите телефони и воопшто не им паѓа на памет да преминат на iPhone. Лојалноста на Android корисниците изнесува 91%, додека лојалноста на iPhone корисниците изнесува 86%. 

Овие податоци се креирани врз основа на бројот на корисници, кои ги користеле овие оперативени системи и во 2017 година купувале нови уреди. Со само два мобилни софтвери на пазарот изгледа дека луѓето одбиораат еден, учат се за него, вложуваат во апликации и остануваат со него. Изгледа дека Android има повеќе да понуди.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}