Што да направите ако наседнете на Facebook измама

Објавено на 12.03.2018 во ТуторијалиШто да направите ако наседнете на Facebook измама

Кога измамниците ќе добијат пристап до нашиот Facebook профил и нашите лични податоци, менувањето на лозинката нема многу да помогне. Тие имаат контрола над вашиот профил се додека рачно не го откажете.

За среќа, тоа е лесно да се направи, но претходно мора да проверите до кои страници имате пристап преку Facebook профилот. За да го проверите тоа, во долниот десен агол одберете Settings => Apps (од левата страна). Така ќе проверите кои страници имаат пристап до вашиот Facebook профил. Кликнете на малата буква X (close) за да го прекинете пристапот до вашиот профил. Кога ќе го направите тоа, променете ја вашата Facebook лозинка.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}