Минг Чи-Куо: Samsung Galaxy Note 9 ќе биде без скенер во дисплеј

Објавено на 13.03.2018 во НовостиМинг Чи-Куо: Samsung Galaxy Note 9 ќе биде без скенер во дисплеј

Познатиот технолошки аналитичар Минг Чи-Куо вели дека Samsung Galaxy Note 9 нема да има вграден сензор за отисоци на прсти под дисплејот. Зошто? 

Причината за тоа е дека сензорот нема да функционира нормално со заштита на дисплејот. Ова е тетирано и проверено претходно со телефонот X20 Plus UD, кој поради дебелината на дисплејот не излегува функцијата многу добро. Synaptics е компанијата што прави оптички скенер под дисплејот, која тврди дека Куо ги помешал оптичката и ултразвучната технологија на Note 9. Samsung експериментира со двете технологии и сега засега уште е неизвесно што точно ќе се случи.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}