Првото CV на Стив Џобс - Кои способности ги наведува

Објавено на 13.03.2018 во НовостиПрвото CV на Стив Џобс - Кои способности ги наведува

Првото свое CV во животот, Стив Џобс го направил во 1973 година, кое очигледно тогаш било многу едноставно за правење. Во тоа време Џобс бил на почетокот со работното искуство како студент и барал работа.

Привремено во тоа време го напушта факултетот за да работи, што подоцна почнува да му се допаѓа, а на факултетот одел само на предавањата што го интересираат. Интересно е тоа што на своето CV пишува дека тој уште тогаш наведува дека има способности за „електронска технологија“ и „инженер за дизајн“, а наведува и дека имал искуство со компјутери и калкулатор. Овде не ја пишува позицијата за која аплицирал. Инаку, првата работа ја добил во Атари со Стив Вознијак, со кого подоцна го основале Apple.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}