DynaEdge AR: Смарт очила со Windows 10

Објавено на 13.03.2018 во НовостиDynaEdge AR: Смарт очила со Windows 10

Експертите сметаат дека вака ќе изгледа технологијата што ќе ги замени компјутерите и смартфоните. Смарт очилата би можеле да ги заменат смартфоните, а во Toshibа веруваат дека очилата би можеле да ги заменат дури и лаптопите. Компанијата ги презентираше новите смарт очила dynaEdge AR со моќен хардвер каков што го имаме во лаптопите. 

DynaEdge AR не е за обичните корисници, туку за професионалци. Има оптички модул со екран од 640x360 пиксели, и камера од 5MP, компјутер со големина на смартфон, кој се поврзува преку оптички модул преку USB кабел. Смарт очилата имаат Windows 10 оперативен систем, шестата генерација на Intel Core m процесор, 16GB меморија и SSD капацитет до 512GB, сензор за отисоци на прсти и батерија што издржува четири часа работа.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}