Dark Mode на YouTube конечно активиран и на смартфон

Објавено на 14.03.2018 во НовостиDark Mode на YouTube конечно активиран и на смартфон

YouTube ја активираше опцијата за ноќно работење Dark Mode која сега и официјално е дел од мобилните апликации, најпрво достапна за iOs, а потоа и за Android платформата.

Претходно Dark Mode за YouTube беше интегриран во десктоп верзијата, а на смартфон корисниците им беше достапна преку AKP активација на бета апликацијата. 

Со Dark Mode корисниците на YouTube ќе имаат поудобно визуелно искуство во текот на ноќта бидејќи има помал отсјај на бела светлина која ги заморува очите. 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}