Instagram вети, ама не ги послуша докрај корисниците

Објавено на 25.03.2018 во НовостиInstagram вети, ама не ги послуша докрај корисниците

Instagram ги стартуваше најавените промени на полето со објавени постови, но не го исполни целосно ветувањето дека ќе ги послуша барањата на корисниците.

Тие најмногу бараа да се врати хронолошкиот тајмлајн на кој беа навикнати, односно ги гледаат објавите според датимот на објавата, а не наизменично како што самиот алгоритам на апликацијата ќе одлучеше, најчесто форсирајќи одредени од пополурни и спонзорирани профили.

Сега, корисниците ќе добијат нов алгоритам кој е комбинација на двата принципи на приказ на објавите, односно дел ќе бида хронолошки, дел ќе бидат наизменични.

Исто така воведено е ново копче наречено „Нови постови“ со што корисникот ќе може сам да одлучи кога сака да ја обнови почетната страна за приказ на нови објави наместо апликацијата тоа да го прави автоматски по сопствен избор.Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}