CityTree клупи ќе го мерат квалитетот на воздухот во Лондон

Објавено на 26.03.2018 во НовостиCityTree клупи ќе го мерат квалитетот на воздухот во Лондон

Во Лондон се инсталирани „зелени клупи“, со цел да се мери квалитетот на температурата, водата, воздухот и влажноста на почвата. Загадениот воздух како тема се повеќе се наметнува како приоритет насекаде низ светот. 

Поради загриженоста на граѓаните и властите, во Лондон биле поставени клупите CityTree, лоцирани пред продавници за органска храна и популарни кафе-барови на Glass house улицата. Вакви зелени клупи се инсталирани и во Амстердам, Хонг Конг, Париз и Осло.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}