Подесувања на смарфонот за да трае батеријата подолго

Објавено на 03.04.2018 во ТуторијалиПодесувања на смарфонот за да трае батеријата подолго

Колку и да е напреден вашиот Android или iPhone, за батеријата секогаш може да направите нешто дополнително за да трае подолго.

1. Исклучете ги WiFi и Bluetooth кога не ги користите, затоа што проверуваат дали имате достапна мрежа во вашиот домет кога се активирани.

2. Намалете го осветлувањето на дисплејот кога не ви треба.

3. Исклучете го автоматското стигнување на нотификации за нови мејлови.

4. Исклучете ги локациските сервиси да не работат во позадина.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}