Како да откриете кој пријател споделува најмногу лажни вести на Facebook

Објавено на 14.04.2018 во НовостиКако да откриете кој пријател споделува најмногу лажни вести на Facebook

Борбата против лажни вести (eng. fake news) некако падна во втор план поради скандалот со Cambridge Analytica. Се разбира, тоа не треба да биде причина или оправдување за Facebook да не се занимава со оваа проблематика.

Со новата опција на Facebook (што моментално е достапна само за Америка) може да утврдите кој од пријателите споделува најмногу лажни вести. Колку да ве информираме, на сите постови ја добивате „i“ буквата, на која ако кликнете добивате дополнителни информации за самиот текст, односно кој е изворот, неколку поврзани вести во врска со тоа и каде бил споделуван текстот со списокот на пријатели што го споделиле истиот. На тој начин може да утврдите кои пријатели споделуваат најмногу лажни вести, исто како што може да запамтите кој споделува квалитетна и интересна содржина. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}