За Android Auto повеќе не е потребен кабел

Објавено на 14.04.2018 во НовостиЗа Android Auto повеќе не е потребен кабел

Google реши да им го „олесни“ животот на корисниците на софтверот Android Auto наменет за автомобилите со тоа што ќе може да се активира преку Wi-Fi без користење на USB кабел како досега.

Тоа со себе носи неколку практични намени, па така смартфонот кој го користите за поврзување на Android Auto може да биде поставен било каде во автомобилот наместо да биде фиксиран до USB приклучокот.

Засега Wireless функцијата за Android Auto е достапна само во Северна Америка и за неколку модели на Nexus и Pixel смартфоните од поновите генерации, но наскоро достапноста ќе се прошири.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}