Ќе почнеме ли да го плаќаме користењето на Facebook?

Објавено на 22.04.2018 во НовостиЌе почнеме ли да го плаќаме користењето на Facebook?

Facebook сега се обидува да ја спаси ситуацијата со скандалот што изби во врска со личните податоци на корисниците. Тоа што го знаеме е дека бришењето на пораките во Messenger ќе стане возможно за неколку месеци. Оваа опција беше достапна досега само за Марк Цукерберг и неговите директори.

Шерил Сендберг, десната рака на Марк, официјално соопшти дека Facebook не планира да ја промени праксата со начинот на прикажување на рекламите, врз основа на корисничките податоци. Се разбира, Facebook врти милијарди долари со вакви таргетирани реклами. Доколку социјалната мрежа го промени ова, тогаш ќе треба да го промени моделот на функционирање, односно ќе мора да се направи социјалната мрежа со претплата. Тогаш секој корисник ќе мора да плаќа за својот профил на Facebook. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}