Microsoft веќе не продава ниту еден Windows Phone

Објавено на 22.04.2018 во НовостиMicrosoft веќе не продава ниту еден Windows Phone

Одамна е познато дека Microsoft ја „уби“ Windows Phone програмата, па така ниту произведуваше свои смартфони со овој вид на оперативен систем, ниту добиваше нови партнерства од трети производители кои би ја прошириле понудата.

Сега, Microsoft веќе не продава ниту еден сопствен смартфон или мобилен уред со Windows Phone оперативен систем, па така ги нема ниту веќе застарените модели HP Elite X3 и Alcatel Idol 4s.

Интересно е што преку онлајн продавницата Windows Store се продаваат Galaxy смартфоните на Samsung.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}