Како да направите Hard reset на Samsung Galaxy S9/S9 Plus ?

Објавено на 23.04.2018 во НовостиКако да направите Hard reset на Samsung Galaxy S9/S9 Plus ?

Повеќето модерни смартфони доаѓаат со целосен дисплеј без физички копчиња за навигација низ менито, па така многу елементи во корисничкиот интерфејс се променети. Сепак, некои работи остануваат стандардни како на пример активирањето на ресетирање со „сила“ кај новите модели на Galaxy S9 со Infinity дисплејот и целосна метална рамка.

Доколку вашиот Samsung Galaxy S9/S9 Plus се блокира и воопшто не одговара на никаков вид на команди може да го ресетирате со истовремено притискање на копчето за намалување на звукот на левата страна и копчето за вклучување на десната страна. 

На тој начин Samsung Galaxy S9/S9 Plus смартфоните ќе се „одглават“ и ќе може да продолжите да работите со нив како и вообичаено.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}