Samsung Galaxy Note FE доби надградба со Android Oreo

Објавено на 28.04.2018 во НовостиSamsung Galaxy Note FE доби надградба со Android Oreo

Samsung Galaxy Note FE фаблетот е најновиот мобилен уред од гамата на Samsung кој ја добива софтверската надградба на оперативниот систем со Android 8.0 Oreo верзијата која всушност е и последно достапна од Google. Надградбата доаѓа нешто подоцна во однос на останатите помоќни Samsung Galaxy смартфони, но подобро некогаш, отколку никогаш.

Samsung Galaxy Note FE инаку да потсетиме дека е специјализираната верзија на Samsung Galaxy Note 7 фаблетот кој имаше огромни проблеми со батеријата, а во одредени екстремни случаи дури и експлодираше. 

Samsung Galaxy Note FE е негова преработка со сменета батерија и софтверско ограничување за несакани последици. Во Android 8.0 Oreo нема никакви промени кои би биле евентуален ризик фактор за батеријата на Samsung Galaxy Note FE.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}