Сомнителни текстови на WhatsApp може да ви направат проблеми со Android

Објавено на 07.05.2018 во НовостиСомнителни текстови на WhatsApp може да ви направат проблеми со Android

Неколку текстуални пораки кружат на WhatsApp, кои би можеле да ви ја урнат апликацијата, па дури и целиот Android софтвер. Пораките содржат скриени симболи помеѓу празните места. Кога WhatsApp корисникот ќе ја отвори било која порака, сокриените симболи веднаш се прошируваат, загрозувајќи го и WhatsApp и Android софтверот.

Тоа би можело да предизвика смартфонот да ви блокира. Пораката би можела да биде "This is very interesting," со емоџито: "laughing so much I'm crying". Скриените симболи се лоцирани помеѓу емоџите. Втората порака ви кажува што точно ќе се случи ако притиснете на црната точка, што е дел од пораката. "If you touch this black dot then your WhatsApp will hang," пишува на текстот, која вклучува и потенцирање со прст кон точката. Се разбира, повеќето луѓе сигурно ќе кликнат врз точката. WhatsApp ќе се погрижи за овој проблем, но ќе бидат потребни неколку дена, па затоа најдобро би било да внимавате во меѓувреме.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}