Nutella се спомнува 20.000 пати во лозинките на интернет

Објавено на 08.05.2018 во НовостиNutella се спомнува 20.000 пати во лозинките на интернет

Замислете, благиот крем што цел свет го сака, на Денот на лозинката, објави на Twitter нешто интересно.

„Сигурно се прашувате што е проблемот ако се одлучите за Nutella да биде вашата лозинка?“

За почеток, станува збор за прилично вообичаена лозинка. Во базата на пробиени лозинки, каде има над 500 милиони профили, Nutella се спомнува дури 20.000 пати. Тоа значи дека се наоѓа во документите на хакерите, кои се обидуваат да пробијат нечиј профил. Потоа, шифрата би требало да биде тешка за да ја пробиете, што значи дека не е нешто невообичаено и за сите е познато - дефинитивно подолга од 7 карактери со цифри и специјални карактери.

Вториот проблем со советот на Nutellа се однесува на тоа дека треба лесно да ја запамтите својата лозинка. Тоа е лош совет, затоа што таа треба да биде апстрактна и потешка за памтење, з атоа што така полесно некој би погодил од прва. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}