Повеќе од 700 милиони компјутери се со Windows 10!

Објавено на 08.05.2018 во НовостиПовеќе од 700 милиони компјутери се со Windows 10!

Официјално се објавени информации од Microsoft за Windows 10, кој е инсталиран на повеќе од 700 милиони активни компјутери. Тоа е еднакво на раст од 200 милиони инсталации плус, во споредба со истиот период од 2017, што значи дека е зголемување од 40%.

Microsoft беше сигурен дека ќе има раст, додека експертите пак беа големи песимисти. Компанијата на Бил Гејтс планираше за Windows 10 да биде инсталиран на милијарда уреди до 2018 година. Амбициите на Microsoft би можеле да бидат реализирани со 1 милијарда корисници, но до 2020 година, доколку трендот со раст на Windows 10 продолжи со ова темпо. 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}