Android P ќе го спречува пристапот на апликациите до мрежата

Објавено на 08.05.2018 во НовостиAndroid P ќе го спречува пристапот на апликациите до мрежата

Новата верзија на оперативниот систем Android P ќе воведе неколку квалитетни измени во функциите, а една од нив ќе се однесува на ограничување на пристапот кој апликациите кои се инсталирани на смартфонот го имаат до мобилната мрежа на корисникот.

Со планираните ограничувања во Android P на повисоко ниво ќе се заштити приватноста на корисникот бидејќи на овој начин нема да може да се следат сите можни активности на мрежата, на поврзување на серверите, на испраќање на податоци за работа со апликации и други видови на податоци. 

Android P ќе биде тест верзијата на новиот оперативен систем на Google кој официјално во употреба ќе биде пуштен во почеток на есента.Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}