Boston Dynamics го научи роботот Atlas да трча

Објавено на 12.05.2018 во НовостиBoston Dynamics го научи роботот Atlas да трча

Boston Dynamics е компанијата што ја купи Google, и се занимава со развој на роботи. Претходно бевме сведоци за салтото што го направи роботот Atlas, а сега веќе го научија и да трча. Без разлика на тоа што се движи побрзо, роботот не застанува кога има угорница, а и не се сопка кога има пречки пред него. Пречките ги скока без проблем.

„Atlas, одиш на свеж воздух?“, се вика најновото видео што го објави Boston Dynamics. Освен Atlas, Boston Dynamics има роботи со различна форма и големина за различна намена, но Atlas се прикажува како еден вид на предводник во својата класа. Погледнете на видеото одозгора што се може да прави, ние сме искрено фасцинирани од неговите способности.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}