Регистрација со документ за да може да гледате порнографија

Објавено на 17.05.2018 во НовостиРегистрација со документ за да може да гледате порнографија

Како дел од заштита на малолетниците од изложеност на порнографски и сексуални содржини во Велика Британија, наскоро би требало да стапи во сила законот според кој за пристап кон порнографски страници, корисниците треба да потврдат дека се постари од 18 години.

Се разбира, веќе нема да може да пишувате лажни дати на раѓање, туку ќе мора со формален документ да ја потврдите вашата возраст. Некои од потенцијалните предлози вклучуваат скенирање на пасош, возачка дозвола и банкарска картичка, со цел да се потврди идентитетот и годините на корисникот, па така да се добива пристап кон порнографска содржина. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}