Google Duo доби опција за споделување на екран

Објавено на 21.05.2018 во НовостиGoogle Duo доби опција за споделување на екран

Google Duo апликацијата за видео повици со новата голема надградба навистина ќе си го заслужи името бидејќи ќе биде воведена опција за споделување на екранот.

На тој начин корисниците ќе може да го споделат својот екран со соговорникот и така ќе се добие еден ефект на слика во слика за подобра визуелна комуникација.

За активирање на новата функција на Google Duo на апликацијата ќе се прикаже ново копче за споделување на екранот со соговорникот, а ќе има команди за паузирање на преносот и негово сопирање. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}