Резултати на Microsoft покажуваат дека Edge е најдобар прелистувач

Објавено на 29.05.2018 во НовостиРезултати на Microsoft покажуваат дека Edge е најдобар прелистувач

Microsoft тврди дека со користењето на неговиот Edge прелистувач, ќе направите батеријата на лаптопот да ви трае подолго во споредба со онаа на Google Chrome или Firefox. Компанијата го потврди ова за време на ослободувањето на Windows 10 April 2018 Update, кој ја содржи и надградената верзија на прелистувачот Edge.

Microsoft дури сега објави и видео што го покажува тестот, што оди во прилог кон неговото тврдење. Тестот го направиле тројца корисници со Surface Book уредот, со кој стримале HD содржина постојано, а Edge траел 98% подолго наспроти Firefox, а 14% во споредба со Chrome. Резултатите покажуваат дека ако стримате филмови на лаптопот, Edge е дефинитивно најдобар избор.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}