Новите ARM чипови конечно ќе го направат Android побрз од iOS

Објавено на 02.06.2018 во НовостиНовите ARM чипови конечно ќе го направат Android побрз од iOS

Qualcomm Snapdragon 835 е одличен чип, кој е доволно добар за да напојува и лаптоп, кој нуди батерија што трае по цел ден. Следната генерација без сомневање ќе биде уште подобра. 

ARM најави нова серија на чипови, која нема да овозможува само премиум мобилно корисничко искуство, туку и перформанси на лаптоп со ефикасност на смартфон. Новиот производ е ARM Cortex-A76 процесор, кој нуди 35% подобри перформанси и 40% помала потрошувачка на енергија. Кога станува збор за плановите во иднината, Cortex-A76 би требало да ги удвои перформансите на ARM лаптопите, без жртвување од траењето на батеријата.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}