Анализа: Apple ќе продаде 350 милиони iPhone-и за 1 година

Објавено на 09.06.2018 во НовостиАнализа: Apple ќе продаде 350 милиони iPhone-и за 1 година

Даниел Ивес, аналитичар од GBH Insights, очекува ова да биде добра година за новите iPhone модели, кои ќе бидат лансирани во септември. Тој вели дека за 12-18 месеци, Apple би можел да продаде околу 350 милиони iPhone-и. Тој ја базира неговата предикција врз основа на iPhone корисниците што не ги надградиле нивните стари iOS софтвери минатата година.

Ивес смета дека Apple iPhone 8 и iPhone 8 Plus беа премногу слични модели, а Apple iPhone X беше многу скап. Според него поевтиниот iPhone X оваа година со пониска цена од $700-$800, ќе ги опфати сите просечни и напредни корисници.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}