Microsoft го надмина Google и стана трета највредна компанија на светот

Објавено на 10.06.2018 во НовостиMicrosoft го надмина Google и стана трета највредна компанија на светот

Во последно време често се пишува за компаниите во трка да реализираат рекордна пазарна вредност од неверојатни милијарда долари. Apple води во оваа трка со вредност од 920 милијарди долари, после која следуваат Amazon и Alphabet. 

Microsoft исто така се приближува, на која вредноста пред неколку дена на берзата и беше 760 милијарди долари. Во моментот кога Сатја Надела го презеде челното место во Microsoft пред четири години и ја промени стратегијата со водењето на бизнис од оваа компанија, цената на акциите се удвои. Тој се откажа од тактиката дека кај сите уреди мора да има Windows, па заклучи дека нема смисла да се форсираат Windows Phone уредите и се фокусираше на технологиите што може да се искористат на различните платформи, сметководството во клауд технологија и вештачката интелигенција.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}