Samsung ја враќа хоризонталната камера кај Galaxy Note 9

Објавено на 12.06.2018 во НовостиSamsung ја враќа хоризонталната камера кај Galaxy Note 9

Samsung Galaxy S9 воведе двојна вертикална камера годинава, која изгледа дека ќе се смени повторно кај Galaxy Note 9. Зошто? Изгледа дека дека хоризонталната камера и сензорот за отпечатоци ќе бидат разместени поради поголемата батерија.

Galaxy Note 8 имаше батерија од 3300 mAh, а сега кај деветката ќе биде од 3850mAh до 4000mAh. Поради таа причина мора да се најде физички простор за да може се да биде како што треба. Камерата и скенерот ќе бидат релоцирани за таа цел и камерата ќе биде хоризонтално поставена. Со тоа Samsung ќе постигне голем ефект, затоа што батеријата на корисниците им е приоритетна, со цел да издржи повеќе со едно полнење. Што велите?

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}