Apple ги забрани апликациите што копаат криптовалути

Објавено на 13.06.2018 во НовостиApple ги забрани апликациите што копаат криптовалути

Apple воведе забрана во App Store со која ги отстрани сите апликации кои овозможуваат копање на криптовалути преку блокчејн технологијата користејќи ги iPhone смартфоните.

Така девелоперите повеќе нема да може да лансираат апликации за iOs со кои се „рудари“ биткоин или друг вид на криптовалути.

Забраната на Apple се однесува на „рудањере“ на криптовалути на самиот iPhone уред. Ова е и добар потег бидејќи копањето криптовалути на смартфон е бесполезно поради ограничената процесорска моќ, па така не се добива никава вредност туку само оптоварување на уредот.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}