iPhone X спасен после 2 недели стоење во река

Објавено на 16.06.2018 во НовостиiPhone X спасен после 2 недели стоење во река

Човекот што го води каналот Man + River на YouTube, се вика Далас и тој постојано е во потрага по изгубени нешта во реката. Постојано нурка и се обидува да ги најде сопствениците на изгубените предмети и да им ги врати. Во последниот викенд тој вели дека ова му било „едно од омилените нуркања“.

Видеото почнува со пронаоѓање на очила за сонце, па прстен и на крај стигнува до iPhone X. Човекот беше навистина воодушевен од тоа што го најде и веднаш ја најде сопственичката на телефонот - Алиса, на која и паднал телефонот во реката пред две недели. Благодарение на IP67 сертификатот за водоотпорност, смартфонот преживеал. Интересно е тоа што според сертификатот што го има, Apple телефонот гарантира преживување под вода најмногу до 30 минути.

Автор: Aleksandar Stankov


Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}