Доналд Трамп сака да воведе 20% данок за европските автомобили како што се Audi и BMW

Објавено на 26.06.2018 во НовостиДоналд Трамп сака да воведе 20% данок за европските автомобили како што се Audi и BMW

Доналд Трамп, претседателот на САД, им се закани на автомобилските прозиводители од Европа, дека ќе воведе царини за нивното производство. BMW и Audi испратија реакција со нота на загриженост, затоа што нема да има продажба. Доналд Трамп сака да воведе данок за увезените европските возила од дури 20%.

„Ние нудиме BMW 750 за цена од 111.000 долари. Ако се оданочи со 20% царина, овој автомобил никогаш нема да се продава како во моментот“, објаснува Френк Урсомарсо, шеф на компанијата Union Park Automotive, специјализирана за продажба на BMW, Jaguar и Volvo во Делавер.

Радикалните мерки што планира Трамп да ги спроведе се страшни, затоа што ќе има камата за германските автомобили за сметка на автомобилите што се прават во САД. Ако Трамп воведе висок данок, ќе се намали довербата во американскиот автомобилски пазар, објаснува претседателот на Американската асоцијација на дилерите, Коди Ласк.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}